Bratislava - Odvrátená tvár Európskej únie...

18.08.2010 14:24

 Máte záujem navštíviť a spoznať naozaj lacnú destináciu – lacnú po všetkých stránkach...?

...tak potom VITAJTE NA SLOVENSKU – VITAJTE V BRATISLAVE...

 

Európska metropola alebo provinčná diera ?

Iste ste už videli filmy ako sú napríklad Eurotrip alebo Hostel, ktoré  komicky až  brutálne vykresľujú túto „krásavicu na Dunaji“.

 Fikcia nemusí byť až tak vzdialená realite, ako by sa mohlo zdať...

 Hlavné mesto Slovenskej republiky akoby zaspalo dobu a odmieta sa prebudiť do svitania 21. storočia..

Duch zašlej slávy takmer pol storočia trvajúceho totalitného režimu je tu hlboko zakorenený a prítomný dodnes.

Zaostalosť myslenia a „neeurópske“ správanie miestnych domorodcov udivuje predpokladám každého návštevníka, ktorý akýmsi nevysvetliteľným omylom zablúdi do tejto „väčšej dediny“.

 Národnecítiaci a náboženský extrémizmus, intolerancia, či prejavy rasizmu a neznášanlivosti sú neoddeliteťnou súčasťou mentality obyvateľov tohto zaostalého zapadákova...

 Nemožno sa preto čudovať, že si Bratislava získala nie práve najlepšiu povesť provinčnej diery a lacnej krčmy, kam sa chodí len „chľastať“, každý víkend preplnenej ženáčmi z Írska a Veľkej Británie, ktorí sa tu lúčia so slobodou a užívajú si s miestnymi „kňažkami lásky“ ponúkajúcimi svoje služby aj za obyčajnú šunkovú bagetu.

 

Lákadlo pre turistov ? Zabudnite !!!

 Bratislava sa nezaraďuje medzi tie turistické destinácie, ktoré by nejak výnimočne vinikali vo svojej atraktívnosti.

 Také impozantné historické pamiatky ako sú napríklad vo Viedni alebo Prahe tu budete hľadať márne...

 Drvivá väčšina najkrajších historických pamiatok padla za obeť barbarskému ničeniu a devastácii na úkor panelových sídlisk a inej nevkusnej architektúre.

 Namiesto ochrany svojej kultúrno-historickej minulosti sa bratislavčania v priebehu 50.- 80. rokov 20. storočia radšej rozhodli svoje mesto radikálne „zmodernizovať“ a premeniť ho na depresie a úzkosť vyvolávajúcu železo-betónovú džungľu.

 Ak sa predsalen rozhodnete navštíviť niektoré múzeum , či inú pamiatku, tak si dávajte dobrý pozor na pracovníkov týchto inštitúcii, ktorí sú k zahraničným turistom veľmi nepríjemní a drzí.

Vychádzam z vlastnej skúsenosti, kedy ma pri prehliadke nádvoria bratislavského hradu (počas otváracích hodín), istý zamestnanec bezpečnostnej služby arogantným spôsobom odtiaľ vyhodil z dôvodu, že sa nudil a nemal, čo robiť...

 

 Trocha nefalšovaného „adrenalínu“...?

 Chcete si zdvihnúť tlak a zažiť poriadnu dávku nefalšovanáho adrenalínu ?- Navštívte najrozsiahlejšiu časť Bratislavy - sídlisko Petržalka, na pravom brehu Dunaja.

 Abnormálnym výskytom kriminality a hrubého násilia sa Petržalské sídlisko štatisticky vyrovnáva mnohým pochybným štvrtiam v najznámejších amerických mestách.

 Feťáci, narkomani, díleri, prostitúcia, domáce násilie, mafia, neonacizmus a sociálna spodina - to je skutočná tvár tejto časti mesta ukrytá za jej šedivými panelmi.

 

Slovo na záver...

 Nebojím sa povedať, ze Bratislava je mesto bez akéhokoľvek náznaku vkusu.

Jeho jednotvárnosť, ponurosť a spiatočníctvo privádza človeka k zamysleniu sa nad tým ako asi funguje život v kajinách tretieho sveta.

 Ak chcete vidieť ako sa v Európe žilo pred 100 rokmi, prípadne sa vyžívate v záchvatoch úzkosti a sebatríznenia, tak potom je Bratislava pre vás tá najsprávnejšia voľba...

 

 

Spracoval: MB